Κίνδυνος φυλάκισης για Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένει την απόφαση τους Ανώτατου δικαστηρίου στην έφεση που κατέθεσε και εκδικάστηκε το πρωί, αναφορικά με τους 21 μήνες που είχε δεχτεί για φοροδιαφυγή. Εάν αυξηθεί η ποινή στην διετία, θα πρέπει να εκτίσει.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε καταδικαστεί σε δικαστήριο της Βαρκελώνης για φοροδιαφυγή. Εκείνος και ο πατέρας του Χόρχε, είχαν βρεθεί ένοχοι για απόκρυψη κερδών (4,1 εκατ. ευρώ) προερχόμενων από την διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων του παίκτη. Η ποινή ήταν 21 μήνες φυλάκισης, δηλαδή εξαγοράσιμη, καθότι δεν ξεπέρασε τα δύο χρόνια (αυτό ισχύει στην Ισπανία).

Η πλευρά του Μέσι όμως κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο δικαστήριο και αυτή εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο, αλλά η πλευρά της Εισαγγελείας ζήτησε να ισχύσει η υπάρχουσα ποινή και να μην αλλάξει κάτι, όπως ζητά ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Λύση από την Περιφέρεια για το γήπεδο Αχιλλέα αφού αναλαμβάνει τα πάγια έξοδα

Το πρόβλημα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις με τις εφέσεις είναι ότι μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ και η ποινή να αυξηθεί αντί να μειωθεί. Εάν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο και περάσει τα δύο χρόνια από 21 μήνες που είναι τώρα, ο Μέσι θα πρέπει να εκτίσει, αν και αυτό θεωρείται τρομερά δύσκολο έως απίθανο.