Βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πιέζουν οι συντηρητικοί στο Κογκρέσο, τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται σε νομοσχέδιο, που κατέθεσε χθες ο Bill Huizenga, ένας συντηρητικός που εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2011 με τη στήριξη του Tea Party, με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση Τραμπ να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν πετύχουν αυτό τον στόχο, το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση να αντιταχθεί σε ενδεχόμενες ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στις ποσοστώσεις του ΔΝΤ έως ότου η Ελλάδα εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της προς το ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ υποτίθεται ότι είναι δανειστής τελευταίας καταφυγής, όχι ένα φύλλο συκής για πρώτη καταφυγή των μελών της ευρωζώνης», δήλωσε, σχετικά όπως αναφέρουν οι FT.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η διοίκηση Τραμπ έχει στείλει μήνυμα ότι θα κρατήσει σκληρότερη στάση έναντι των διεθνών οργανισμών.